mamaplus

Fetiță de 6 ani, la un pas de moarte, după ce s-a înecat cu o bomboană

-
//
01.07.2022

O fetiță în vârstă de 6 ani a ajuns la spital în stare critică după ce s-a înecat cu o bomboană. Micuța a fost găsită de mama ei în stare de inconștiență. Nenorocirea s-a produs într-o familie din Botoșani, România.

Copila a mers în camera ei să se joace imediat după ce a primit o acadea. La un moment dat, văzând că este foarte liniște, mama ei a mers să o verifice. Însă copila zăcea inertă, căzută lângă pat, cu bomboana în gură. Fetița era deja vânătă și nu mai respira. Mama a reacționat foarte repede, i-a scos acadeaua din gură, însă a observat că din aceasta lipsește o bucată. Și-a dat seama imediat că acea bucată îi obstrucționează căile respiratorii fetiței. A sunat repede la 112, cerând ajutor.  

La fața locului a ajuns imediat un echipaj medical, care i-a acordat fetiței primul ajutor.  

„Au fost începute imediat manevrele de resuscitare. Pacienta nu respira și era inertă la sosirea ambulanței. În momentul în care s-a introdus și sonda de aspirație, copilul a început să își revină. A fost transportată la spital conștientă, dar somnolentă și agitată. Ulterior a fost supusă unui computer tomograf”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Micuța a fost transportată la Spitalul Județean, pentru un examen amănunțit și a rămas internată în secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului de Copii. 

Tot mai multe cazuri de acest fel 

În urmă cu doar o zi, un copil de doi ani s-a înecat cu o bomboană chiar în fața părinților. În momentul în care echipajul medical a ajuns la fața locului, copilul era aproape inconștient. Din fericire, intervenția a fost rapidă, astfel încât acesta și-a revenit la timp.