mamaplus

Femeile din Slovacia care vor dori să avorteze, vor fi obligate să facă asta

-
//
29.11.2019

Parlamentul din Slovacia se pregătește să adopte o lege care a stârnit polemici aprinse. Femeile din această țară care vor dori să facă avort, vor fi obligate înainte să se uite la imaginea unui fetus și să-i asculte bătăile inimii.

Slovacia este pe punctul de a adopta una dintre cele mai restrictive legi în privința avortului, a notat La Vanguardia. Femeile vor fi obligate să să uite la imaginea unui fetus și să-i asculte bătăile inimii, înainte de a ajunge la medic pentru avort. 

Anual, în Slovacia, o țară cu circa 5,4 milioane de locuitori, se consemnează circa 7.500 de avorturi. Mai mult, Slovacia va interzice orice fel de reclamă la practica avortului în diverse clinici. Cine vrea, poate să-și facă reclamă la orice alt serviciu medical, dar nu la avorturi.

Deputatul care a inițiat proiectului, crede că noua lege va reduce cu 80 de procente numărul avorturilor anuale. Organizațiile de apărare a drepturilor omului au criticat aspru noua lege. În Slovacia, în acest moment, avortul este permis, dar numai dacă sarcina este mai mică de 22 de săptămâni.