mamaplus

Femeia care și-a filmat fiul vitreg de 3 ani în timp ce murea în loc să-l ducă la spital și-a aflat pedeapsa

-
//
16.03.2023

O femeie din Anglia care și-a filmat fiul vitreg de 3 ani în timp ce murea, din cauza unei leziuni cerebrale, a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru omor din culpă. Leila Borrington a fost găsită vinovată pentru moartea fiului vitreg, Harvey Borrington, care suferea de o formă de autism. Judecătorul i-a spus femeii de 23 de ani că moartea fiului vitreg, din august 2021, a fost rezultatul unui „atac violent susținut”, scrie digi24.ro.

mamaplus

Magistratul și-a susținut opinia prezentând mesajele trimise de Borrington după ce i-a rupt brațul lui Harvey, în aprilie 2021, în care a arătat „o lipsă șocantă de îngrijorare” pentru copil, potrivit The Independent.

În timpul procesului care a început pe 16 noiembrie 2022, s-a subliniat că Harvey a suferit răni mortale la cap, inclusiv fractură de craniu și o hemoragie cerebrală, pe 7 august 2021.

A murit la spital două zile mai târziu. Borrington a spus în proces că nu i-a făcut niciodată rău lui Harvey, susținând că acesta a căzut de pe canapea. Din anchetă s-a stabilit că femeia de 23 de ani i-a trimis un mesaj tatălui lui Harvey, care era la cinema, spunându-i „de ce mi se întâmplă asta?” și l-a filmat pe copil în timp ce agoniza pe podea. Abia mai târziu a sunat la ambulanță.

Necropsia a mai stabilit că Harvey suferise mai multe leziuni în săptămânile dinaintea morții, inclusiv o fractură.

Leila Borrington a susținut la început că băiețelul și-a provocat singur toate leziunile, dar pe măsură ce experții au depus mărturii potrivit cărora copilul nu avea cum să se rănească singur, ea și-a schimbat povestea spunând că exista posibilitatea să-l fi rănit, dar din greșeală.