mamaplus

Fără concert și distracții de Ziua Copiilor: Declarații făcute de Ceban

-
//
29.05.2023

Ziua Copiilor, sărbătorită în fiecare anual la data de 1 iunie, nu va fi în acest an la fel ca celelalte. Din cauza Summitului EPC 2023, concertul va fi organizat pe data de 2 iunie.

mamaplus

Declarațiile au fost făcute de Primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de astăzi, transmite realitatea.md

„Cu regret, știți că municipiul Chișinău va fi blocat într-o formă, din cauza summitului, iar pe data de 1 iunie nu vom putea organiza nimic. Însă, pe data de 2 iunie, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani va fi organizat un concert, iar interpreta Iuliana Beregoi va urca pe scenă”, a declarat Ceban.

Amintim că Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023. Summitul va avea loc la Castel Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.