Pe 15 ianuarie, în incinta Centrului Academic Internaţional Eminescu a fost o zi deosebită.

Aici s-au sărbătorit cu mare fast cei 164 de ani de la naşterea “Luceafărului literaturii române”, fiind organizată şi  o expoziţie tematică de carte dedicată marelui Eminescu.

Ziua a început cu spectacolul „Din dor și dragoste de Eminescu‟,la care au fost invitate: grupa nr. 2 (4-5 ani), grupa nr. 10 (5-6 ani), și grupa nr. 6 (6-7 ani), de la grădinița nr. 40, care s-au grăbit să aducă un omagiu marelui poet. După, a urmat un recital de poezii,la care au participat copiii de la grădinţa nr. 139, şi grupa „Prichindel‟ de la grădinița „Cheițele cunoașterii‟.

 În continuare, a avut loc o oră de lectură cu genericul „Legenda unui Geniu‟, la care a participat  clasa a III-a a liceului “Liviu Rebreanu”.

Manifestaţia s-a încheiat cu masa rotundă: „Eminescu – ambasador al culturii române‟, care i-a avut ca invitați pe elevii de la Liceul profesional nr.1.

 Elena Dabija,  directorul Centrului Academic Eminescu a mulțumit tuturor pentru prezență, și i-a îndemnat pe participanți să prețuiască cărțile!