mamaplus

Elevii agresivi vor ajunge pe mâna polițistului de sector

-
//
14.03.2024

Elevii care vor avea un comportament agresiv cu profesorii și colegii săi vor fi suspendați de la ore pe un termen de cinci zile, timp în care vor trebui să facă consiliere psihologică și să aibă întâlniri cu polițistul de sector pentru a-și corecta comportamentul.

mamaplus

Potrivit secretarului de Stat de la Ministerul Educației și Cercetării, responsabil de studiile preuniversitare, Valentina Olaru, sancțiunea urmează să fie introdusă în Codul Educației și are scopuri profilactice de prevenție a cazurilor de violență în instituțiile de învățământ, transmite Voceabasarabiei.md.

„Cel mai dezbătut articol pe care ni-l propunem ține de sancțiunile elevilor, sancțiuni care vin să descurajeze comportamentele indezirabile în mediul instituțional. Vorbim despre faptul când copiii își permit să fie agresivi cu cadrele didactice, cu colegii săi, când își permit să consume substanțe interzise în mediul instituțional. În aceste situații, vor fi sancționați în conformitate cu o procedură specifică după ce va fi produsă modificarea în Cod. Avem sancțiuni grave de exmatriculare pentru elevii care sunt la nivel de liceu, cei care sunt în învățământul obligatoriu nu sunt pasibili de exmatriculare, dar sunt pasibili de suspendate pe cinci zile din sistemul educațional și vor trebui să facă consiliere psihologică, să aibă întâlnire cu polițistul de sector pentru a obține în final o conștientizare a faptei desăvârșite și o schimbare comportamentală. Toate măsurile care sunt impuse vor fi aplicate gradual și trebuie să aibă scop de prevenție în cazurile unui comportament ieșit din comun atunci când ajungem la acte de violență cu comportament ieșit din comun. Profesorul va avea dreptul la consiliere psihologică, dar și elevul va fi ajutat să conștientizeze, să-și expună frustrările ca lucrurile să intre într-o normă benefică,” a declarat Valentina Olaru.