mamaplus

Educația financiară, tot mai populară în școli: Este lipsă de specialiști

-
//
18.03.2025

De la an la an, numărul instituțiilor de învățământ în care este predată educația financiară crește, tot mai mulți elevi fiind interesați de acest subiect. Dacă în 2023, numărul nu era mai mare de 400, în prezent, peste 450 de școli oferă opțional această disciplină la care elevii învață cum să își dezvolte aptitudinile financiare, ce înseamnă un buget, o investiție, dar și cum să facă economii.

mamaplus

Cei din educație spun că tendința este în creștere, însă există o problemă, nu avem specialiști instruiți în acest sens, transmite tv8.md.

Liceul Gaudeamus din Capitală este una din instituțiile de învățământ, la care orele de educație financiară sunt obligatorii, așa că începând cu clasa a cincea, elevii învață totul despre bani.

„Banii, după părerea mea, sunt o necesitate, dar pentru a-i avea trebuie să muncim din greu și trebuie să-i gestionăm corect, adică trebuie mai întâi să ne gândim la nevoi și după la dorințele noastre, dacă îi mai avem”, spune o elevă.

Cunoștințele îi ajută pe copii să își seteze niște valori financiare, esențiale în viață. Chiar dacă sunt încă mici, ei știu ce visuri au, iar cu ajutorul orelor de educație financiară, vor ști și cum să le împlinească. 

Citește mai departe pe tv8.md.