mamaplus

Două târguri de Crăciun și în acest an? Răspunsul Guvernului la propunerea lui Ion Ceban: „Mulțumim pentru atenția cuvenită”

-
//
16.11.2023

Au rămas puțin peste două săptămâni până începe iarna, iar autoritățile se gândesc cum să decoreze orașul de sărbători. După ce ieri, primarul ales, Ion Ceban, a anunțat că primăria a transmis o scrisoare autorităților centrale, cu propunerea de a organiza în comun evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă, astăzi, purtătorul de cuvânt al Executivului spune că Guvernul are „un plan ca în cazuri precedente”, transmite tv8.md.

mamaplus

Totuși, Daniel Vodă a subliniat că se dorește celebrarea Crăciunului în toată țara și că toate propunerile concrete care vor veni din partea oricăror instituții vor fi analizate.

În cadrul unei conferințe de presă, Vodă a menționat că vor fi lansate invitații publice către autoritățile publice locale pentru a organiza evenimente festive, punând accent pe valorificarea tradițiilor naționale. 

„Guvernul are o inițiativă pe care o va lansa în cel mai scurt timp. Această inițiativă vizează întreaga țară. Ne dorim ca Crăciunul să fie celebrat nu doar în capitală, dar și în întreaga republică sub aceeași tematică, tradițiile frumoase care sunt în Republica Moldova. În acest sens, vom lansa invitații publice către autoritățile publice locale, în care vom invita să celebrăm Crăciunul cu valorificarea tradițiilor naționale”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cât despre propunerea lui Ion Ceban, Daniel Vodă a subliniat că va fi examinată: „A fost o corespondență amplasată pe o rețea de socializare. Mulțumim pentru atenția cuvenită, inclusiv tagul electronic pe care noi l-am primit. Guvernul are un plan, la fel cum am avut și în cazuri precedente, acest plan este de cooperare cu toată lumea interesată. Vom examina acea corespondență.

În orașul Chișinău, tradițional, sunt organizate mai multe târguri. Ocazional, în anii precedenți au fost și căutări de brad. Noi ne dorim sub semnul de unitate și tradiție să celebrăm în liniște și pace acest Crăciun, în care să vedem frumusețea tradițiilor expuse și toate propunerile concrete care vor fi parvenite din partea responsabililor de la orice instituție le vom analiza cu atenție, dar Guvernul își dorește ca Crăciun să se desfășoare în întreaga țară”.

 

Pe final, Vodă a precizat că Guvernul va anunța detalii la începutul lunii decembrie și că unii agenți economici deja au lansat idei cu privire la celebrarea sărbătorilor de iarnă.

„Târgul de Crăciun nu aparține politicienilor, aparține oamenilor. Noi în cel mai scurt timp, la începutul lunii decembrie, vom veni cu detalii pe partea organizatorică. Ne dorim ca ansamblurile noastre, oamenii de cultură să aibă posibilitatea cât mai mult să-și promoveze repertoriul și să ne bucurăm de meșteșugurile tradiționale.

 

Vom avea mai multe locații, deja cunoaștem agenți economici care au lansat idei de a organiza târguri în mai multe locații ale Capitalei”, a punctat purtătorul de cuvânt al Executivului.

În ultimii trei ani, pentru că Primăria și Guvernul nu se puteau înțelege, chișinăuienii aveau parte de doi brazi și două târguri de iarnă - unul - în Piața Marii Adunări Naționale și altul - pe strada 31 August.