Două fetițe au supraviețuit după ce s-au rătăcit 44 de ore într-o pădure

-
//
05.03.2019

Două surori din Carolina de Nord, una de cinci și cealaltă de opt ani, care se pierduseră în pădure, au fost găsite tefere și nevătămate după aproape două zile și două nopți.

Au îndurat frigul şi ploaia rece, dar şi pericolul animalelor sălbatice.

„Le-am găsit lângă un tufiş, lipite una de alta ca să se încălzească şi să-şi facă curaj. A fost un adevărat miracol!”, a spus şeriful ţinutului.

Caroline, de cinci ani, şi Leia, sora ei de opt ani, au supravieţuit cu apa de pe frunzele de afin şi au mâncat batoanele cu cereale pe care le aveau cu ele atunci când au plecat de acasă şi s-au rătăcit în pădure.

Mama fetelor, Misty Carrico, a alertat autorităţile când a văzut că fetele au dispărut, vineri după-amiază. Înainte, fiicele sale i-au cerut voie să plece la plimbare în împrejurimi, dar mama spune că nu le-ar fi permis.

Totuşi, acestea au plecat. Iar când a văzut că fiicele ei lipsesc, femeia a început să le caute prin vecini şi pe la prieteni. Apoi a cerut ajutorul şerifului.

21 de agenţii au fost implicate în operaţiunea de căutare, precum şi peste 200 de voluntari. Au fost ridicate de la sol şi elicoptere dotate cu echipamente de termoviziune.

Fetele au fost găsite duminică dimineaţa, după 44 de ore, la vreo 2 kilometri şi jumătate depărtare de casă. Nopţile fuseseră foarte friguroase şi ploioase. Ce era mai rău, însă, abia urma, pentru că meteorologii avertizaseră că vine o furtună puternică, cu cantităţi mari de precipitaţii.

Potrivit șerifului, copilele le-au spus salvatorilor că au încercat să ia urma unui cerb şi aşa s-au rătăcit în pădure. Erau deshidratate şi îngheţate, dar aveau o stare de spirit bună.

Sursa