mamaplus

Doi soți au rămas șocați când au aflat că fiul lor este, de fapt, doar pe jumătate al lor

-
//
15.11.2021

O familie din SUA a fost șocată de rezultatele unui test ADN care a dezvăluit că o greșeală din timpul fertilizării in vitro a făcut ca fiul lor să aibă un alt tată. Donna și Vanner Johnson din statul American Utah au decis să achiziționeze truse de testare ADN pentru ei și cei doi copii ai lor, pentru amuzament. Au trimis apoi mostrele la testare și au uitat de ele, până în ziua în care au sosit rezultatele, care s-a întâmplat să fie de aniversarea nunții lor.

Testul a arătat că fiul lor cel mic, Tim, de 12 ani, care fusese conceput prin fertilizare in vitro, nu era copilul biologic al lui Vanner Jonhson. Au aflat apoi că s-a făcut o confuzie la clinica de fertilizare, iar ovulul Donnei a fost fertilizat accidental cu spermatozoizii unui străin, potrivit Today.

Donna a spus că familia a fost inițial total dată peste cap de rezultatele care o indicau pe ea ​​ca mamă, dar tatăl era „necunoscut”. Punând cap la cap mai multe informații din testele genetice și alte verificări pe care le-au făcut ei, soții Johnson și-au dat seama ce s-a întâmplat.

„Am fost șocați și, sincer, nu știam ce să facem”, a spus Donna pentru Today. „Ne-am tot gândit: „Ce se întâmplă cu familia noastră? Fiul nostru este din punct de vedere legal fiul nostru? Nu știam sigur ce se va întâmpla și eram îngrijorați”.

După nașterea primului lor copil, Vanner a făcut trei operații de hernie, fiindu-i afectată capacitatea de a mai face copii pe cale naturală. Pentru că cei doi soți își doreau o familie mai mare, au decis să meargă la Centrul de Medicină Reproductivă de la Universitatea din Utah pentru a face fertilizare in vitro.

Doi embrioni au fost implantați în timpul procedurii și Donna a rămas însărcinată cu al doilea fiu al lor, Tim. Dar testul ADN a arătat, ani mai târziu, că ceva s-a întâmplat în timpul acestui proces, pentru fertilizare fiind folosiți spermatozoizii altui bărbat.

Cei doi soți au păstrat informațiile doar pentru ei și au început să-l caute pe tatăl biologic al lui Tim. Prin mai multe teste ADN, cuplul i-a găsit pe Devin și Kelly McNeil, care, la rândul lor, aveau un copil rezultat în urma unei proceduri de fertilizare în vitro.

Familia McNeil a fost de acord cu un alt test ADN, care a arătat, fără urmă de îndoială, că Devin este tatăl lui Tim.

Această experiență șocantă a apropiat cele două familiii care au rămas prietene.

Într-o declarație pentru TODAY, un purtător de cuvânt al Universității din Utah a spus că nu poate comenta cazurile.