mamaplus

Doi minori din Căușeni, bănuiți că ar fi violat și bătut o femeie. Unul dintre ei este fiul victimei

-
//
30.07.2020

Doi minori dintr-o localitate din raionul Căușeni sunt bănuiți că ar fi violat o femeie. Unul dintre minori este chiar fiul victimei, iar altul nu este la prima încercare de acest fel. Anterior el ar fi abuzat sexual o fetiță de 10 ani, dar a scăpat nepedepsit. Consătenii celor doi se arată îngrijorați că minorul ar putea scăpa basma curată și de această dată, iar dosarul va fi mușamalizat. Despre acest caz, un grup de cetățeni a sesizat pe Harta Corupției, de pe portalul Anticoruptie.md.

În sesizarea postată pe portal, un grup de consăteni de-ai victimei scrie că unul dintre bănuiți ar fi violat o minoră de 10 ani, dar nu a ajuns în instanța de judecată, pentru că ar fi oferit o sumă impunătoare de bani oamenilor legii. Oamenii nu-și pot explica acest fapt, dar presupun că și de această dată băiatul ar putea scăpa basma curată. Surse anonime au confirmat că minorul este bănuit de viol într-un dosar penal care acum e pe rol, dar și în primul caz minorul a fost cercetat în stare de libertate. 

„Am găsit-o în ogradă și m-am speriat pentru că era bătută și însângerată. Când m-am apropiat, abia de-i simțeam pulsul, bine că ambulanța a venit la timp”, a mărturisit concubinul victimei.

Sergiu Nastas, subofițer superior de serviciu de la Comisariatul de Poliție Căușeni, a confirmat pentru Anticoruptie.md că pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar bănuiții sunt cercetați în stare de libertate și urmează să se decidă asupra reținerii lor. Omul legii a informat că victima este internată la spital, dar a evitat să ofere detalii despre starea ei de sănătate și dacă aceasta a depus sau nu mărturii.

Rudele victimei spun că nu au fost anunțate de organul de urmărire penală despre deschiderea dosarului penal și nu li s-a explicat că pot beneficia de un avocat. Abia după intervenția reporterilor de la Anticoruptie.md, rudele au primit confirmarea despre dosarul penal, iar avocații din cadrul Centrului de Drept din Căușeni s-au angajat să-i acorde victimei asistență juridică. Centrul de Drept din Căușeni este o organizație neguvernamentală activă în domeniul antiviolență. Avocatul Ion Oboroceanu a precizat pentru Anticoruptie.md că în prezent cei doi minori bănuiți de viol, care sunt cercetați în stare de libertate, încearcă să intimideze victima și rudele acesteia. 

Femeia bătută și violată a fost internată inițial în secția Reanimare a Spitalului raional Căușeni, iar din cauza multiplelor traume a fost transferată în secția Traumatologie. Consătenii spun că minorii bănuiți se află în localitate, iar femeia și fetele ei sunt speriate de cele întâmplate și le este frică pentru viața și integritatea lor. 

Contactat telefonic, primarul din localitate și-a exprimat deschiderea de a oferi mai multe detalii pe acest caz și de a se implica pentru a asigura protecție și sprijin familiei victimei.