mamaplus

Doi frați, condamnați la detenție pe viață: Își violau fiicele vitrege minore

-
//
28.06.2023

Doi frați din R. Moldova au fost condamnați la detenție pe viață. Aceștia au comis infracțiuni sexuale în privința fiicelor lor vitrege. 

mamaplus

Procurorii au obținut ieri, 27 iunie 2023, cele două sentințe de condamnare în două cauze penale privind comiterea infracțiunilor sexuale în privința minorilor, transmite Știri.md.

Potrivit sentințelor pronunțate, un bărbat în vârstă de 37 de ani și fratele său de 33 de ani au fost recunoscuți culpabili de săvârșirea a șapte și, respectiv, 11 episoade de infracțiuni sexuale (viol, acțiuni violente cu caracter sexual, acțiuni cu caracter sexual neconsimțite) comise în privința fiicelor vitrege ale acestora, care nu împliniseră vârsta de 14 ani, fiindu-le stabilită pedeapsa definitivă sub formă de detenție pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, primul inculpat, pe parcursul mai multor luni ale anului 2021, aflându-se la domiciliul său din centrul țării, în timp ce concubina sa nu era acasă, o viola sistematic pe fiica sa mai mare, care la acel moment nu împlinise vârsta de 14 ani și care se afla sub supravegherea acestuia. Totodată, acesta o molesta sexual și pe sora ei mai mică.

Pentru a păstra taina celor petrecute, bărbatul o amenința pe fiica cea mare cu violența fizică, precum și cu faptul că o va omorî pe mama acesteia.

Similar primului caz descris, al doilea inculpat, în perioada cuprinsă între primăvara anului 2021 și vara anului 2022, aflându-se la domiciliul său amplasat într-un sat din centrul țării, o viola sistematic pe fiica concubinei sale, care nu împlinise vârsta de 14 ani.

Ambii inculpați au pledat nevinovați.