mamaplus

Directorul ANSP, Nicolae Furtună: „Haideți să ne rugăm acasă și să evităm slujbele bisericești”

-
//
10.03.2020

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, recomandă creștinilor să evite participarea la slujbele bisericești. „Haideți să ne rugăm acasă”, a îndemnat acesta cetățenii Republicii Moldova.

„Participarea la manifestările în masă sporesc riscul de a contracta virusul. Eu sînt creștin, botezat, cununat, merg la biserică, dar haideți să ne rugăm acasă în această perioadă nefavorabilă, la icoană, la lumînare. La biserică merg persoane în etate, persoane care foarte ușor vor contracta virusul și foarte complicat va recurge boala. Chem populația, din partea sistemului de sănătate, să rămînă acasă pînă la stabilizarea situației”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Amintim că Mitropolia Moldovei, deși a îndemnat creștinii să respecte recomandările Ministerului Sănătății, le-a recomandat să se roage în cadrul slujbelor bisericești. Menționăm că, în prezent, șapte persoane suspecte la coronavirus, printre care un copil, sunt internate în spital. Autoritățile au spus că sunt în așteptarea rezultatelor analizelor de laborator.

Amintim că primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost depistat pe 7 martie. O femeie, care a venit acasă din Italia, a fost preluată de la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind dusă în stare gravă la spital. Deși autoritățile susțin că moldoveanca ar fi fugit dintr-un spital din Italia, fiul victimei insistă că medicii italieni i-ar fi spus că nu are coronavirus. În prezent, starea pacientei s-a ameliorat, potrivit medicilor.