mamaplus

Detalii îngrozitoare despre mama care și-a abandonat recent bebelușul în scara unui bloc

-
//
17.02.2021

Cazul nou-născutului de numai cinci zile abandonat pe 11 februarie în scara unui bloc din orașul Râmnicu Vâlcea din România șochează în continuare. Între timp, mama copilului s-a prezentat la Poliție şi şi-a recunoscut fapta, spunând că a fost nevoită să-şi abandoneze bebelușul din cauza problemelor din familie. Soțul, care ar fi violent, a refuzat total să mai aibă încă un copil. Femeia, în vârstă de 35 de ani, este o fostă profesoară la un liceu din localitate. Ea mai are acasă doi copii, de 3 şi respectiv 12 ani.

Anchetatorii au reuşit să afle, cu dificultate, că naşterea micuței a avut loc într-o maşină, unde femeia s-a refugiat câteva zile de frica soțului. A născut singură şi după câteva zile de chin a decis să o lase pe micuță în scara unui bloc, într-un scaun-scoică vechi, fără îmbrăcăminte, înfăşurată într-un cearşaf ponosit. Între picioare, în loc de pampers, mama i-a pus micuței nişte cârpe.   

Mai târziu, aproape de miezul nopții, fetița nou-născută a fost găsită de o tânără de 20 de ani, care a deschis uşa blocului și a auzit plânsul copilașului. Fiind șocată de ceea ce vede, tânăra a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.   

Fetița a avut noroc că nu a înghețat de frig şi a fost găsită la timp

Când a ajuns la spital, medicii au constatat că fetița era în şoc hipotermic, dar şi că înainte de a fi abandonată, mâncase, fapt ce demonstra că nu a fost abandonată de foarte multă vreme. De altfel, anchetatorii au suspectat că, cel mai probabil, cel care o abandonase o supraveghease de undeva din apropiere, din momentul abandonului, până a fost găsită. Tot medicii au mai constatat că micuța nu avea vaccinurile făcute, fapt ce i-a determinat pe oamenii legii să tragă concluzia că aceasta nu se născuse într-o unitate medicală. 

Mama s-a predat la patru zile după abandon

Imediat au început audierile, iar anchetatorii au aflat, cu mare greutate, din declarațiile incoerente ale femeii, că a fost nevoită să-şi abandoneze copilul din cauza problemelor din familie. Soțul, care ar fi violent, a refuzat total să mai aibă încă un copil. Când s-a apropiat sorocul, femeia şi-a dus copiii la bunici, iar ea s-a refugiat în maşina familiei. Aici a născut singură şi tot aici a stat câteva zile, până s-a decis ce să facă cu bebeluşul - a declarat aceasta ulterior.   

Femeia a fost internată cu depresie postnatală, după ce s-a observat că este incoerentă în declarații

Reprezentanții Maternității din Râmnicu Vâlcea unde a fost internată au menționat că nou-născuta va rămâne în spital o perioadă, până se va lua o decizie în privința ei. Mama va fi cercetată penal, iar expertiza psihiatrică va stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a decis să-şi abandoneze copilul.