mamaplus

Despăgubiri uriașe pentru familia unei femei care a murit după vaccinul anti-COVID

-
//
18.04.2023

Familia unei femei care a murit la patru zile după ce a primit un rapel de vaccin anti-COVID-19, din cauza unei miocardite, va primi despăgubiri de 169.000 de dolari americani.

 

mamaplus

Este vestea anunţată de Ministerul Sănătăţii din Singapore, transmite Spotmedia.ro.

Ontal Charlene Vargas din Filipine a murit pe 13 decembrie 2021.

Legiştii au stabilit cauza morții ca fiind miocardita sau inflamația inimii. Medicul Adam Nakhoda a precizat oficial că decesul este "probabil" legat de vaccinarea împotriva COVID-19.

În vârstă de 43 de ani, femeia a primit doza 3 de la Pfizer pe 9 decembrie 2021. În cele 42 de minute de observație la clinică, ea nu a prezentat niciun efect advers. I s-a făcut rău a doua zi dimineață și s-a dus la Spitalul General din Singapore. Femeia a declarat la spital că nu are antecedente familiale de boli cardiace sau probleme cardiace congenitale. Ea a mai spus că nu a avut nicio reacție la prima și a doua doză de vaccin Pfizer.

Ministerul Sănătății a confirmat că acesta a fost al doilea deces legat de vaccinarea COVID-19 în Singapore. Primul a fost un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 28 de ani, care a murit de miocardită pe 9 iulie 2021, la aproximativ trei săptămâni după ce a primit un vaccin împotriva COVID-19.

Programul de asistență financiară în caz de vătămare prin vaccin oferă despăgubiri persoanelor care au suferit efecte secundare grave care sunt evaluate a fi legate de vaccinurile administrate în Singapore.