Deficitul de vitamine, cauza hipertensiunii arteriale la gravide

Deficitul de vitamine, cauza hipertensiunii arteriale la gravide

-
//
31.01.2014

Deficitul de vitamine, cauza hipertensiunii arteriale la gravide

Femeile cu un nivel scăzut de vitamina D,  in primele 26 saptamani de sarcina, de multe ori se confruntă cu preeclampsie, numita candva toxemie.

Aceasta este o complicatie periculosă,  cauzată de presiunea arteriala crescuta si prezenta proteinelor in urina, susţine Medical News Today.

Unele femei din această cauză suferă de dureri de cap, probleme ale vederii și dureri sub coaste.

Vitamina D este importantă pentru reglementarea și absorbția de calciu și fosfor . Anterior a fost stabilit că un deficit al acestei vitamine in timpul sarcinii duce la diabet gestational, şi la un risc crescut de infecții, copil cu greutate scazuta la naştere si nevoia naşterii prin cezariana.

Pentru a face legatura intre deficienta de vitamine si preeclampsie, cercetatorii au examinat probe de sange de la 700 de femei care mai tarziu au făcut abateri de la normă , și 3000 de mostre de la femei absolut sanatoase.

S.a stabilit că, în cazul în care în corpul unei femeie  era remarcată o lipsă de vitamina A in primele 26 saptamani de sarcina, riscul de a dezvolta preeclampsie severa a crescut cu 40 %. 

Motivul este probabil  faptul că diferite surse de diferite forme de pre - eclampsie . În orice caz , medicii trebuie să înțelegem dacă ne putem vindeca severe pre - eclampsie , folosind suplimente de vitamine .