mamaplus

DECIS: Călătoriile cu troleibuzul se scumpesc de la 2 la 3 lei în municipiul Bălți

-
//
18.03.2022

Consilierii municipali din municipiul Bălți au aprobat cererea transportatorilor, care prevede majorarea tarifului pentru călătoriile cu micrubuzele, troleibuzele și autobuzele din oraș, potrivit TvNord. 

Astfel, călătoriile cu troleibuzul se scumpesc de la 2 la 3 lei, abonamentele pentru transport public vor costa 60 de lei pentru studenți și 40 pentru elevi. Totodată, prețul unei călătorii cu microbuzul va constitui 5 lei.

Tot în cadrul ședinței de azi a Primăriei Bălți, s-a decis ca pensionarii să poate circula gratuit în intervalul orelor 09.00-12.00.  De asemenea, 30 de copii din Bălțiul Nou, care provin din familii social vulnerabile vor beneficia de abonamente de circulație gratuită.

Precizăm că după scumpirile carburanților, transportatorii din Bălți spun că sunt nevoiți să lucreze în minus. Săptămâna trecută, aceștia au solicitat autorităților locale majorarea prețului pentru o călătorie de la trei la cinci lei, însă consilierii au respins cererea. Nemulțumiți, aceștia au protestat în fața primăriei. Primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin și consilierul municipal, Sergiu Burlacu le-au dat asigurări că în ședința de astăzi, 18 martie va fi luată o decizie în acest sens.