mamaplus

De Ziua Internațională a Copilului, Primăria Chișinău a pregătit un program artistic online

-
//
01.06.2020

Mai multe activităţi cultural-artistice vor fi organizate de Primăria Chişinău. Pe pagina de facebook a Direcţiei cultură va putea fi urmărit un concert de muzică uşoară, susţinut de elevii şcolilor muzicale din capitală, dar şi un program-show al Orchestrei municipale de cameră „Avante". Totodată, Sala cu Orgă va transmite online concertul academic „Copiii pentru copii”.

Daniel Ungureanu este unul dintre cei trei elevi talentaţi ai Şcolii de Arte „Alexei Stârcea" din capitală care va evolua la concertul online „Copii pentru copii", al Sălii cu Orgă.

La acelaşi concert va evolua şi Alexandru Cadja, Martina Meola, ambii elevi ai şcolii „Alexei Stârcea”. În perioada stării de urgenţă, elevii au continuat studiile online şi au lansat pagina de Facebook: „STĂM ACASĂ! CÂNTĂM, DANSĂM DE ACASĂ". Astfel, zilnic i-au delectat pe profesori, părinţi şi pe toţi iubitorii de frumos cu secvenţe coregrafice, creaţii instrumentale, melodii de suflet. Mai mult, în această perioadă, elevii de la secţia arta dramatică au participat şi la un concurs online cu genericul „Micii actori". Marele premiu i-a revenit Evanghelinei Zgureanu, iar locul 1 - Ecaterinei Drozdov, care a recitat „Îngerii roşii" de Dumitru Matcovschi.

În condiţiile actuale, asemenea evenimente online, repetiţii, concerte de acasă reprezintă o posibilitate pentru elevi de a se afirma în asteptarea revenirii la normalitate, la lecţii, la întâlnirile cu profesorii şi colegii şi, fireşte, cu spectatori în sălile de concerte.