mamaplus

De la 1 noiembrie, elevii vor intra în vacanța de toamnă

-
//
30.10.2023

În această săptămână, elevii din școli și licee vor avea vacanță de toamnă. Aceasta va dura între zilele 1-5 noiembrie.

mamaplus

Astfel, în Capitală, instituțiile de învățământ și forțele de ordine se pregătesc pentru această perioadă. Potrivit Vioricăi Negrei, șef-adjunct al Direcției Educație, Tineret și Sport, în perioada de vacanță vor fi efectuate lucrări de curățare, dezinfectare a sălilor de clase, iar părinții vor fi informați despre regulile de securitate a copiilor, scrie Deschide.md.

„În același timp, în instituțiile de învățământ va continua activitatea extrașcolară, de aceea instituțiile de învățământ vor funcționa în continuare, paralel cu activitățile de igienizare. Instituțiile de învățământ preșcolar și extrașcolar își vor continua activitatea, doar că unele instituții de învățământ extrașcolar vor avea modificări în orar, având în vedere că elevii care frecventează cercurile sunt în vacanță – vor planifica cercurile cu o oră sau două mai devreme, pentru a nu ajunge seara târziu acasă”, a spus Viorica Negrei în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

În acest sens, viceprimarul de Chișinău, Ilie Ceban, a solicitat și forțelor de ordine să se mobilizeze, pentru a preveni situațiile neplăcute legate de securitatea copiilor.