mamaplus

Cum vor activa școlile și grădinițele în perioada stării de urgență?

-
//
01.04.2021

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat cum vor activa școlile și grădinițele în perioada stării de urgență. Oficialul a declarat că procesul educațional se va desfășura la distanță în localitățile care se vor afla sub Cod Roșu, cu excepția grădinițelor. 

"Grădinițele vor continua să activeze în regim obișnuit. Este necesar ca tinerii părinți, care nu au susținere din partea rudelor, să aibă unde își lăsa copiii atât timp cât se vor afla la muncă", a declarat Aureliu Ciocoi, premier.  

Elevii rămân la lecții online, cu excepții în instituțiile unde nu există asigurat echipamentul necesar. În localitățile unde se atestă incidența de 100 de cazuri la 100 de mii de populație sau mai mare de numărului de persoane infectate de COVID-19, atunci orele se vor desfășura online.

Din 1 aprilie 2021, în Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia la solicitarea Guvernului interimar, care a solicitat aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În prezentarea sa în fața Parlamentului, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a spus că nu a avut altă soluție.