mamaplus

Cum vor activa instituțiile medicale din Moldova în perioada 27-31 august

-
//
26.08.2020

În zilele sărbătorilor de 27 și 31 august 2020, și zilele de odihnă 28, 29, 30 august 2020, instituțiile medicale republicane, municipale și raionale, Centrele de sănătate, subdiviziunile de asistență medicală urgentă prespitalicească, precum și instituțiile de asistență socială aflate în gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială, vor asigura în volum deplin și cu vigilență sporită asistența medicală populației.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, în cadrul instituțiilor medicale și sociale va fi nominalizat personal medical de gardă și desemnate persoanele responsabile de activitate din cadrul administrației.

Totodată, conducătorii instituțiilor se vor asigura că dispun de rezervele necesare de medicamente, consumabile și produse petrolifere pentru activitatea în zilele sus-menționate.

Potrivit ministerului, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrele de Sănătate Publică teritoriale vor asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic și vor organiza efectuarea măsurilor de profilaxie în contextul prevenirii izbucnirilor de boli infecțioase.