mamaplus

Creștinii din Moldova sunt rugați să stea în continuare acasă. Slujba de Paști va fi difuzată la TV și radio

-
//
09.04.2020

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întâlnire cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, cu scopul de a identifica soluții pentru ca, de sărbătorile de Paști, slujbele religioase să ajungă la toți creștinii.

„Am constatat că măsurile de distanțare care vin să ne protejeze sănătatea și viața în perioada de pandemie vor fi în vigoare și în timpul sărbătorilor, de aceea recomandăm enoriașilor să stea în continuare acasă. Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea și radioul de stat și fac apel pe această cale către televiziunile și stațiile de radio private să le difuzeze, astfel încât toți creștinii să le poată urmări.”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, mai mulți creștini cu posibilități au răspuns la apelul președintelui și și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an Focul Haric în țara noastră.

„Am mulțumit conducerii Mitropoliei pentru înțelegerea și grija pe care o manifestă pentru cetățenii noștri și le mulțumesc tuturor celor care își oferă sprijinul pentru ca serviciile religioase și Focul Haric să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor.”, a adăugat președintele.

Totodată, ÎPS Mitropolit Vladimir, a declarat după întrevederea cu președintele țării Igor Dodon că Paștele Blajinilor în acest an ar putea fi organizat la început de iunie. 

”La Slujba învierii, slujitorii vor sluji în biserici fără enoriași și în fiecare eparhie vom veni cu un mesaj care va fi modalitatea sfințirii cozonacilor, ouălor. Am discutat despre Paștele Blajinilor. Luând în considerație situația care s-a creat în țară, vom veni cu recomandarea ca ziua de pomenire a morților să fie în 6-7-8 iunie”, a spus Mitropolitul Vladimir.