mamaplus

Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19. Spitalul Clinic de Boli Contagioase este neîncăpător

-
//
27.09.2021

Odată cu creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19, spitalele pentru copii din capitală au devenit neîncăpătoare. Toate cele 120 de paturi disponibile la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt ocupate, dintre care 78 - cu micuți confirmați și cu 2 suspecți, a declarat Diana Vlas, purtătoarea de cuvânt a spitalului. Astfel, autoritățile municipale au dispus amenajarea suplimentară a 63 de paturi la Spitalul Clinic Municipal „Valentin Ignatenco”.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative. De asemenea, primarul a menționat că toate spitalele municipale sunt arhipline cu bolnavi cu Covid-19, iar personalul medical lucrează la capacitate maximă.

La Spitalul Clinic Municipal Sfântul Arhanghel Mihail dintre cele 210 paturi disponibile, 180 sunt ocupate, iar alți 12 pacienți sunt la terapie intensivă. Autoritățile municipale au decis ca în această săptămână să mai fie amenajate 90 de paturi în această instituție medicală.

Totodată, profesorii din Municipiul Chișinău sunt testați gratuit la Covid-19, autoritățile nu au anunțat însă despre câți este vorba. Anterior, acestea afirmau că peste 95% din personalul didactic este imunizat, cu cel puțin o doză, împotriva Sars-Cov-2.

De la începutul pandemiei și până acum, în Moldova au fost confirmate 289.025 de cazuri de Covid-19, iar 6.695 de persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de virus.

De asemenea, autoritățile anunță că oficial 770.910 persoane sunt vaccinate cu schema completă.