mamaplus

COVID-19 revine în forță: Chișinăul se află sub Cod Portocaliu

-
//
12.07.2022

Se pare că COVID-19 nu a dispărut. Chiar dacă țara nostră se află în cod verde de incidență, în trei raioane se atestă cod galben și cod portocaliu de infectare cu noul virus. Conform informațiilor furnizate de responsabili, raioanele Ialoveni și Anenii Noi se află în cod galben de infectare de COVID, iar municipiul Chișinău – sub cod portocaliu.

„Din lunile mai și iunie a crescut incidența cazurilor de COVID-19 și Germania, Grecia, Franța. Tulpina rămâne periculoasă pentru persoanele care suferă de comorbidăți”, susține Ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco, a anunțat astăzi că în ultimele șapte zile în R. Moldova au fost înregistrate 1 853 de cazuri noi de COVID-19, de 1,8 ori mai multe decât săptămâna precedentă. 220 de cazuri vizează copiii, iar 13 - femeile gravide. Și numărul de decese a crescut de aproape cinci ori - de la 3 la 14 în ultima săptămână.

Ministra Sănătății a dat asigurări că spitalele din republică dețin suficiente medicamente în stoc pentru tratarea COVID-19, dar și paturi pentru internarea pacienților, în caz de necesitate.

În context, autoritățile îndeamnă cetățenii să respecte în continuare regulile și să se vaccineze.