mamaplus

COVID-19 în Moldova: Numărul copiilor infectați creşte de la o săptămână la alta

-
//
23.02.2021

Potrivit medicilor, săptămâna trecută au fost internate cu trei procente mai mulți copii față de săptămânile anterioare. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii nu mai sunt paturi libere, iar majoritatea pacienţilor se află în stare de gravitate medie.

"Față de săptămânile precedente putem observa că a crescut numărul de pacienți şi dacă creşte atunci cei internați sunt în stare mai gravă. Observăm o creştere a copiilor care fac pneumonie.", a declarat Tatiana Ştirbu, medic infecționist din cadrul Spitalului Clinic Boli Contagioase de Copii.

Medicii spun că a crescut cu 15 la sută şi numărul copiilor internați cu viroze, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple dacă erau respectate măsurile epidemiologice.

"Aceşti copii, la majoritatea din ei au fost în grupuri aglomerate, zile de naştere, mall-uri, unde nu s-a purtat mască.", a declarat Aliona Rotari, vicedirector Spitalul pentru Copii Nr.1.


Totodată, la Spitalul Nr. 1 pentru Copii sunt tot mai multe cazuri în care copiii fac pneumonie din cauză că părinții încearcă să-i trateze acasă.

"În cazul în care copilul nu poate bea, nu poate suge piept este inconştient, atunci se solicită 112.", a adăugat Aliona Rotari, vicedirector Spitalul pentru Copii Nr.1.

Potrivit Ministerului Sănătății, de la declanşarea pandemiei aproape 12 mii de copii s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care doi au murit.