mamaplus

Copiii de la o grădiniță din Capitală dorm în aer liber

-
//
26.07.2019

Somnul de amiază, nu prea agreat de toți copiii, a devenit o plăcere pentru picii de la o grădiniță din capitală. Copiii dorm în aer liber, în pavilioane speciale. După ce se trezesc, micuții fac gimnastică și practică masajul tălpilor, adică merg desculț pe pietre, nasturi și capace. Administrația grădiniței nr. 98 din Chișinău s-a inspirat de la greci și, deocamdată, este doar un experiment, informează TV8.md.

mamaplus

Cei peste 60 de copii din grupele mai mari dorm în spații special amenajate în curtea grădiniței. Somnul durează exact două ore, timp în care picii reușesc să se odihnească după lecțiile din prima parte a zilei.

„După așa somn copiii sunt destul de vioi. Aleargă, energici, sunt de nerecunoscut”, Ludmila Lungu, educatoare.

După ce se trezesc, împreună cu educatoarele, copiii fac gimnastică revigorantă. Iar după, aceștia pășesc pe așa-zisa cărărușă a sănătății, unde îi așteaptă adevărate provocări. Mersul pe nasturi, pietre și chiar capace.

Deși au abia o lună de când dorm în aer liber, copiii s-au obișnuit deja cu acest obicei. Însă pentru a organiza somnul picilor, educatoarele au grijă să verifice în fiecare zi prognoza meteo și să primească, în scris, acordul părinților.

Urmărim toată săptămâna în care zi este mai călduț. Nemijlocit în ziua respectivă vedem la 10-11, cum este timpul de afară”, Elena Chiforișin, directoarea grădiniței nr. 98.

Banii pentru construcția celor patru pavilioane în care dorm copiii au fost alocați din bugetul municipal.

Sursa: TV8.md