mamaplus

Copii răniți în curtea grădiniței: au găsit o petardă care le-a explodat în mâini

-
//
12.01.2021

Trei copii s-au rănit în timp ce se jucau cu o petardă artizanală găsită în curtea grădiniței. Este vorba despre o fetiţă de cinci ani şi doi băieţi de şase ani, de la o grădiniţă din oraşul ucrainean, Viniţa, care au fost răniţi în timp ce se jucau cu o petardă artizanală, pe care au găsit-o chiar în curtea instituţiei.

Petarda a explodat în mâinile unuia dintre băieţi. Acesta a suferit arsuri uşoare, iar ceilalţi doi minori s-au ales doar cu câteva zgârieturi, hainele rupte şi o sperietură zdravănă.

Niciunul dintre copii nu a fost internat la spital.

Potrivit oamenilor legii, petarda ar fi putut ajunge din întâmplare în curtea grădiniței în perioada sărbătorilor de iarnă.

”Noi nu putem afirma că cineva a aruncat petarda în mod intenționat. Asta s-ar fi putut întâmpla și în perioada sărbătorilor de iarnă. Noi vom analiza și imaginile video suprinse de o cameră de supraveghere din curtea grădiniței. Pe de altă parte, conform informațiilor preliminare, s-ar putea ca cineva de la balcoanele din apropierea grădiniței să fi aruncat petarda, care era gata să explodeze. Un bloc locativ se află la doar 10 metri distanță de curtea grădiniței. Copiii au observat un obiect necunoscut, au început să se joace cu el și la un moment dat s-a produs explozia.„, susține șeful adjunct din cadrul Poliției Vinița, Vasilii Stahovski, scrie kp.ua.

Cazul este investigat de oamenii legii, care urmează să stabilească cum a ajuns petarda în curtea grădiniţei şi cine se face vinovat de producerea incidentului.