mamaplus

Concurs de lectură organizat de bibliotecile din Chișinău și Cluj-Napoca

-
//
20.03.2023

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău a lansat concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a IX-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, potrivit Moldpres.

mamaplus

Potrivit directorului bibliotecii de la Chișinău, concursul, desfășurat în perioada martie-octombrie, este destinat pentru trei categorii de vârstă: 11-12 ani; 13-15 ani și 16-18 ani.

Regulile de participare la concurs prevăd următoarele: participanții trebuie să citească cele șapte cărți din lista oferită în prealabil, să completeze fișa de lectură pe parcursul perioadei desfășurării concursului, iar participanții finaliști, care vor primi punctajul maxim pentru completarea fișelor de lectură, vor participa în Marea Finală și vor prezenta public pledoaria „Convinge-mă să citesc!”. Pentru a susține argumentat cartea preferată din lista recomandată și a-și exprima opinia concurenții vor răspunde la întrebările adresate de juriu.

„Participanții, care vor prezenta cele mai frumoase și argumentate pledoarii despre eroul preferat și vor răspunde cel mai bine și argumentat la întrebări, vor deveni Cititorii anului. Toți participanții vor vota și aprecia cele mai bune cărți. Astfel, concurenții vor alege Cartea Anului 2023. Finaliștilor li se vor acorda premii bănești, seturi de cărți și diplome cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău și a partenerilor”, a mai spus directorul Mariana Harjevschi.

De asemenea, juriul va acorda premii la următoarele categorii: cititorul exeget, cititorul erudit, cititorul fidel, cititorul proactiv, cititorul creativ, cititorul performant, cititorul entuziast, cititorul orator, cititorul implicat, cititorul dialogal și mențiuni.