Cînd va începe vaccinarea contra gripei

Cînd va începe vaccinarea contra gripei

-
//
09.12.2016

Vaccinurile contra gripei vor ajunge în Moldova în următoarele zile, iar săptămîna viitoare ar putea începe campania de vaccinare pentru prevenirea gripei.

Cînd va începe vaccinarea contra gripei

Anunțul a fost făcut ieri, la şedinţa Guvernului, unde au fost discutate măsurile întreprinse pentru a preveni răspîndirea gripei şi a infecţiilor respiratorii acute în Republica Moldova.

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, a menţionat la şedinţă că situaţia epidemiologică privind gripa şi infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare este monitorizată permanent de autorităţi. Deocamdată, în ţară au fost înregistrate doar şase cazuri de gripă.

Potrivit ei, lotul de 200 de mii de vaccinuri a fost acordat Republicii Moldova sub formă de donaţie de către un producător chinez şi se aşteaptă ca pînă la sfîrşitul săptămînii curente să ajungă în ţară.

Premierul a solicitat să fie luate toate măsurile pentru a nu admite îmbolnăvirea masivă a populaţiei.

"Obligaţiunea noastră este să prevenim şi să ne pregătim pentru acest sezon, vorbesc despre cazurile mult mai frecvente de îmbolnăvire cu gripă. Totodată, mă refer la vaccinurile care trebuiau procurate din timp, pentru a putea face faţă acestor provocări", a menţionat premierul.

Viceprim-ministrul Gheorghe Braga a amintit că 150 de mii de vaccinuri trebuiau cumpărate încă în septembrie.

Sursa: Infotag.md