Cei mai buni studenţi moldoveni au primit Burse de merit

Cei mai buni studenţi moldoveni au primit Burse de merit

-
//
19.02.2014

Cei mai buni studenţi moldoveni au primit Burse de merit

Prim-ministrul Iurie Leancă a felicitat astăzi cei mai buni studenți ai țării cu performanțele pe care le-au obținut, fiind răsplătiți cu Burse de Merit.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au participat şi ministrul Educației, Maia Sandu, rectori și profesori ai universităților unde tinerii își fac studiile.

„Este o ocazie excelentă de a contribui la afirmarea studiilor de calitate, de a demonstra că și în Republica Moldova atitudinea, abordarea riguroasă, discernământul de care dau dovadă cei mai buni studenți sunt apreciate deja din momentul studiilor. Sunt convins că această atitudine va fi răsplătită din plin pe parcursul vieții și carierei Dumneavoastră", a spus Prim-ministrul Iurie Leancă.

Șeful Cabinetului de miniștri a dat asigurări că Guvernul va continua reforma din temelie a procesului educațional de toate treptele.

Cei mai buni studenţi moldoveni au primit Burse de merit

„Este prioritatea numărul unu a Guvernului pe care îl conduc. Fără studii de calitate, fără absolvenți care posedă cele mai noi tehnologii, cele mai noi metode de a gândi critic, Republica Moldova nu va reuși niciodată să depășească decalajul care, din păcate, există între noi și restul Europei. Vom continua, în pofida criticilor și rezistențelor, să promovăm această reformă atât de necesară. Vom face astfel încât în instituțiile noastre toleranța față de injustiție și corupție să fie zero, iar pentru aceasta avem nevoie de implicarea și susținerea Dumneavoastră", a adăugat Prim-ministrul.

Cei 50 de finaliști ai Programului Burse de Merit au primit câte o Diplomă și un premiu în valoare de 12 mii de lei.

Programul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996, la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova, pentru a susține cei mai buni studenţi din universitățile din Moldova. De atunci, la acest concurs au participat peste 4300 de studenţi, dintre care 1180 au beneficiat de Burse de Merit.

La ediția curentă, au participat mai bine de 324 de studenţi de la 20 de instituţii de învăţământ superior din Moldova.