Vara ne facem timp pentru odihnă, călătorii și emoții frumoase. E vremea aventurilor memorabile, când ne bucurăm de farmecul fiecărei zile, iar fericirea are gust de cireșe. Fără lectură însă, vacanța nu are gustul desăvârșit! BookStore.MD ne-a pregătit câteva sugestii de lectură pentru copiii care se bucură de prima vacanță școlară, dar și pentru cei mai măricei, care nu-și mai imaginează vara fără niște cărți bune de tot.
8-9 ANI:
Bufnița care se temea de întuneric, de Jill Tomlinson. O carte emoționantă și educativă, cu numeroase întâmplări hazlii din lumea animalelor. Micii cititori vor învăța o lecție despre curaj și prietenie și vor afla că trebuie mai întâi să cunoști un lucru și abia după aceea să spui dacă e urât sau nu.
Comandă cartea aici
Ariciul confuz, de Dick King-Smith. Frumoasa și fascinanta poveste a lui Max, micul arici care devine un mare erou. „Dick King-Smith este pe placul tuturor copiilor“. Cu siguranță, o să vă placă și vouă!
Comandă cartea aici
Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov. Este clar că Habarnam nu ştie nimic. Degeaba încearcă să se facă muzicant, pictor, poet, şofer de curse. Transformarea lui începe odată cu plecarea într-o expediţie nemaipomenită în lumea prichindeilor, la capătul căreia Habarnam ştie chiar şi să citească! Nu e de mirare, or, în lumea celor mici, totul este posibil.
Comandă cartea aici
Emil și detectivii, de Erich Kastner. Emil călătoreşte pentru prima dată cu trenul de unul singur. Este entuziasmat, dar are şi ceva emoţii: trebuie să aibă grijă de plicul cu bani pe care mama i l-a pus în buzunar. Aventurile care pornesc de aici deschid o cale nouă în literatura pentru copii, Emil şi detectivii fiind un roman poliţist în toată regula.
Comandă cartea aici
Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune, de „Science Bob“ Pflugfelder și Steve Hockensmith. Un roman cu electromagneți, alarme pentru hoți și alte dispozitive pe care le puteți construi și voi. O carte despre câte ar putea să facă niște copii dotați cu imaginație dezvoltată și note bune la fizică.
Comandă cartea aici
10-14 ANI:
Nick și Tesla în război cu robo-armata, de „Science Bob“ Pflugfelder și Steve Hockensmith. În continuarea romanului Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune, frații gemeni construiesc patru tipuri de roboți, pentru a opri niște răufăcători. Cei care vor citi cartea vor afla dacă au reușit Nick și Tesla să prindă la timp infractorul genial și să oprească robo-armata dezlănțuită.
Comandă cartea aici
Războiul limonadei, de Jacqueline Davies. EvanTreski, elev în clasa a patra, se pricepe la oameni. Sora lui mai mică însă nu e prea sociabilă, în schimb e bună la matematică. Când între frați începe Războiul Limonadei, nu e deloc limpede cine o să câștige și nici măcar dacă vrajba lor o să se termine vreodată.
Comandă cartea aici
Viața pe Marte, de Jennifer Brown. Un roman condimentat generos cu umor și cu numeroase aventuri (extra)terestre, ideal pentru micii astronauți în devenire.
Comandă cartea aici
Harry Potter și Ordinul Phoenix, de J.K. Rowling. După atacul Dementorilor asupra vărului său Dudley, Harry își dă seama că Voldemort va folosi orice mijloace ca să-l găsească. Sunt mulți cei care nu acceptă că Lordul Întunecat s-a întors, dar Harry nu este singur: un ordin secret se adună în Piața Grimmauld spre a lupta împotriva forțelor întunericului. Harry trebuie să-i permită profesorului Snape să-l învețe cum să se protejeze de atacurile sălbatice ale lui Voldemort asupra minții lui. Dar atacurile se întețesc pe zi ce trece, iar Harry e în criză de timp...
Comandă cartea aici
Fetița căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak. Părinţii i-au dat un nume tare ciudat: Sakız Sardunya, adică Muşcată Curgătoare, o floare care n-are altă treabă decât să atragă păsările colibri. Nu are fraţi sau surori, iar prietenii ei cei mai buni sunt cărţile. Numai că nici ele nu-s prea fericite pe lume: printre atâtea jocuri video şi desene animate de la televizor, copiii au uitat să mai asculte şi să mai inventeze poveşti, aşa că tărâmul lor fermecat e în primejdie. Muşcată Curgătoare e tare speriată: o să fie ea în stare să-l salveze sau nu?
Comandă cartea aici
ADOLESCENȚI:
Hoțul de cărți, de Markus Zusak. O poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.
Comandă cartea aici
Ora 25, de C. Virgil Gheorghiu. Este povestea unui țăran român, Iohan Moritz, care trece, pe rând, drept evreu, apoi român, când ajunge prizonier la unguri, este salvat de naziști ca să ajungă într-o închisoare americană drept colaborator al acestora.
„Consider Ora 25 una dintre cele mai mari cărti ale generației noastre, din toate țările”, afirma, pe bună dreptate, Mircea Eliade.
Comandă cartea aici!
Castelul de sticlă, de Jeannette Walls. Ceea ce face această carte atât de specială, devenită bestseller în numeroase țări, nu este doar curajul lui Jeannette Walls de a scrie lucrurile pe care un om obișnuit le-ar ascunde poate, din jenă, ci faptul că face asta cu tandrețe și dragoste față de familia sa, încercând mai degrabă să-și înțeleagă părinții decât să-i judece.
Comandă cartea aici!
Îți voi dărui soarele, de Jandy Nelson. Un roman captivant care te va face să plângi, să râzi și să rămâi fără suflare, adeseori în același timp.
Comandă cartea aici!
Zile & nopți de vară, ediție coordonată de Stephanie Perkins. Douăsprezece povestiri de dragoste scrise de unii dintre cei mai apreciați autori contemporani de literatură pentru adolescenți și tineri, care vă vor face să visați cu ochii deschiși la plaje aurii, valuri înspumate, nopți înstelate, apusuri și răsărituri feerice.
Comandă cartea aici!
Lectură plăcută!
Cu BookStore vacanța e o frumoasă poveste!
Orice titlu comandat pe www.bookstore.md este livrat gratuit. Cărțile pot fi răsfoite în librăria BookStore (din Zity Mall, Calea Ieșilor 8).
Sursa: Mamaplus.MD