Ce nu trebuie să faci la serviciu

Ce nu trebuie să faci la serviciu

-
//
26.01.2018

Există locuri de muncă unde angajatul trebuie să aibă foarte mare grijă cu subiectele de discuție pe care le deschide. Potrivit psihologilor, iată care sunt lucrurile care nu ar trebui să se discute niciodată la muncă și de ce.

Ce nu trebuie să faci la serviciu

”Este plictisitor”

Toți ajungem să spunem la un moment dat că ceea ce facem este plictisitor, dar nu ar trebui să o spui niciodată la muncă și nici cu voce tare. ”S-ar putea ca șeful tău, care te-a auzit, să creadă despre tine că nu ești un bun/o bună coleg/ă pentru că tu te plictisești și nimic din ce faceți nu ți se pare interesant. În plus, nu ar trebui să spui acest lucru după ce te-ai întors din concediu”, spune Melanie Greenberg, psiholog.

”Arăți foarte bine”, compliment adresat de o femeie unei alte colege

Nu trebuie să spui niciodată nimic despre greutatea sau aspectul colegelor tale. ”Nu trebuie să spui niciodată unei femei ce a-i vrea de fapt să-i spui unui bărbat”, spune dr. Greenberg. Când îi spui unei colege, ”Arăți bine azi”, sau ”Ți se potrivește tunsoarea asta”, ar trebui să te gândești la reacțiile ei/lui. S-ar putea ca persoana din față să nu îl considere un compliment, iar reacția să fie una neplăcută.

”Oferirea detaliilor din viața privată șefului tău”

Dacă nu ai o relație de prietenie cu șefa ta/șeful tău și ea/el te întreabă când mergeți la o întâlnire ce ai făcut în weekend, recomandat este să îi oferi cât mai puține detalii personale. ”Însă nu uita să îi mulțumești pentru întrebare și să îl/o întrebi și ce a făcut el/ea”, spune un alt psiholog.

”Nu este vina mea”

Când șefa vine la tine și îți spune că este o greșeală în proiect sau în munca făcută, cel mai bine este să-ți asumi responsabilitatea. Nu poți spune că nu este bine ta din moment ce tu singur/ă te-ai ocupat. ”Când se dă vina pe altcineva, acest lucru îi arată șefului că nu îți pasă de munca ta și că nu îl asculți”, spune dr. Greenberg.

”Bârfa”

”Internii și asistenții sunt buni ascultători și, uneori, sunt cei care îi informează pe șefi despre comportamentul colegilor”, spune Jason Sackett, antrenor executiv. Acest lucru poate duce la apariția de conflicte și nemulțumiri, poate și la demisii.

Sursa: clickpentrufemei.ro