mamaplus

Cazul femeii care a născut în ambulanță: Ce spun medicii despre pacientă și cum a ajuns, prin viscol, la maternitate

-
//
09.01.2024

Noi detalii în cazul femeii din raionul Ungheni, care a născut luni, 8 ianuarie curent, chiar în ambulanță, în drum spre maternitate. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), apelul la serviciul de urgență a fost făcut la ora 06:49.

mamaplus

Se anunțase despre o gravidă de 20 de ani, satul Năpădeni, raionul Ungheni, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului.

„În condițiile meteo nefavorabile, ambulanța a parcurs peste 30 km și a ajuns la pacientă la ora 07:17. Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ungheni, în următoarea componență: felcerul Oleg Bodrug, infirmierul Iraida Slovineanu și șoferul ambulanței Valeriu Bisericeanu au deservit solicitarea.

La domiciliu, membrii echipei AMU au constatat că parturienta în 38-39 săptămâni, era la a II-a sarcină și prezenta simptome de debut al nașterii. În timpul deplasării la spital, nașterea a survenit spontan, iar venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Datorită asistenței medicale calificate acordate în timp util și condiții sigure de către membrii echipei SAMU Ungheni, nașterea a decurs fără complicații. Femeia a adus pe lume un băiețel sănătos cu scorul Apgar de 7 puncte”, se arată în comunicatul CNAMUP.

Ulterior, mama și copilul au fost transportați la maternitatea din cadrul Spitalului Raional Ungheni, pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Între timp, președintele raionului Ungheni, Dionisie Ternovschi, a scris pe pagina de Facebook că a fost la maternitate să se asigure că mămica și copilul sunt bine.

sursa