mamaplus

Caz revoltător: O educatoare din Ungheni a lovit cu nepăsare un copil

0
//
04.01.2020

Caz revoltător la grădiniţa din satul Costuleni, raionul Ungheni. Un băiat de cinci ani a fost lovit de câteva ori cu lingura în cap de către educatoare în timp ce lua masa. Cazul care a avut loc în luna noiembrie a ajuns şi în vizorul responsabililor de la Direcţia raională Educaţie, care au pornit o anchetă internă, iar incidentul a fost confirmat şi de psihologi.

Între timp, primarul localităţii în gestiunea căruia se află instituţia preşcolară susţine că nu poate demite educatoarea întrucât ancheta este încă în desfăşurare. Bunica băiatului, Alexandra Barbacaru, a aflat chiar de la nepotul ei ce i-a făcut educatoarea agresivă.

"Băieţelul a venit seara de la grădiniţă şi urmărea desenele animate, iar eu m-am apropiat de el l-am pupat pe cap şi el mi-a spus să nu pun că încă nu a trecut, mă doare. Eu l-am întrebat ce ai făcut. Doamna Viorica m-a lovit cu o lingură în cap. Dar ce ai făcut? Dar nu am făcut nimic. Doamna a pus linguri pe masă şi mie nu mi-a ajuns şi lui Matei nu i-a ajuns şi eu trăgeam la mine şi ea m-a lovit cu lingura în cap şi mi-a spus aşteaptă.''

Mama băiatului i-a comunicat imediat cele întâmplate directoarei instituţiei.

''Directoarea, doamna Silvia mi-a spus că doamna nu o să mai activeze ca educator, ea va activa doar ca metodist, şi noi am plecat acasă, iar dumneaei lucrează în continuare ca educator în altă grupă.''

Directoarei instituţiei nu a venit deocamdată cu o reacție pe marginea acestui caz. Nici pe educatoarea vizată, Vera Smântână, nu a fost de găsit.

Cei de la Direcţia raională Educaţie au confirmat cazul de agresiune, dar pasează problema către Primăria din localitate. Primarul din Costuleni susţine că decizia de a o elibera din funcţie pe educatoarea agresivă trebuie să o ia directoarea instituţiei.

Grădiniţa "Floricica" din satul Costuleni este frecventată de peste 160 de copii.