Bine de ştiut! Cele mai bune soluții alimentare anticaniculă

Bine de ştiut! Cele mai bune soluții alimentare anticaniculă

-
//
10.06.2016

Atunci când zilele călduroase de vară se instalează, iar disconfortul termic depășește limite normale, este important să știi cum să te protejezi, scrie libertateapentrufemei.ro.

Bine de ştiut! Cele mai bune soluții alimentare anticaniculă

Iar câteva măsuri alimentare îți pot asigura o stare de bine și te vor ajuta să suporți mai ușor temperaturile crescute.

Înghețata reprezintă o gustare ideală pentru zilele caniculare, deoarece furnizează treptat organismului nutrienții necesari într-o formulă ușoară și echilibrată, are un indice glicemic scăzut, dă o stare de bine și înlătură cu ușurință stresul cotidian.

Legumele proaspete sau fructele, sucurile naturale, ceaiul și iaurtul sunt recomandate în această perioadă, deoarece conțin o cantitate semnificativă de apă, răcoresc și tonifică organismul.

Bea suficientă apă, esențială în zilele caniculare deoarece hidratează organismul începând de la nivel celular, menține temperatura corpului în parametri optimi și reface instantaneu rezervele de minerale pierdute prin transpirație.

O hidratare defectuoasă încetinește activitatea ficatului și a rinichilor și poate duce la dureri de cap, amețeală, palpitații, lipsă de energie și scăderea puterii de concentrate. Medicii recomandă să bei apa încet, cu înghițituri mici și rare.

Alegeri alimentare contraindicate

Evită, în schimb, mâncărurile grele, bogate în proteine, care determină organismul să crească temperatura internă pentru a face posibilă digestia. Ferește-te și de cafea sau alte băuturi cu conținut ridicat de cofeină, care produc diureză și conduc la pierderea lichidelor din corp. Alcoolul este strict interzis, deoarece favorizează deshidratarea și scade rezistența în fața căldurii.

Sursa: Publika.md