mamaplus

Bebeluș nevaccinat, mort din cauza gripei. Tot mai multe victime se înregistrează peste Prut

-
//
06.02.2020

Noi decese confirmate din cauza virusului gripal în România. Bilanțul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18 persoane.

Ultima victimă a epidemiei de gripă este un bebeluș care nu fusese vaccinat anti-gripal. Micuțul avea un an și șase luni, era din județul Neamț și avea condiții medicale preexistente. A fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. O altă victimă este o femeie de 49 de ani, din județul Mureș. Avea condiții medicale preexistente, dar era nevaccinată anti-gripal, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, potrivit Antena 3.

Astfel, în România a fost declarată oficial epidemie de gripă.

Menționăm că și în Republica Moldova la moment se înregistrează o explozie de viroze. Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat nouă cazuri de gripă, dintre care patru la minori. Pacienții au vârstele cuprinse între 12 și 66 de ani. După acordarea asistenței medicale la etapa de prespital, persoanele au fost transportate în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești pentru tratament corespunzător.

Reamintim că, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor de afecțiuni respiratorii, şi în special de gripă.