mamaplus

Au adoptat doi frați, apoi pe unul l-au trimis la asistenți maternali. Coșmarul trăit de un cuplu: „Mă filma goală”

-
//
24.01.2024

Un cuplu infertil din Marea Britanie a adoptat doi frați, în 2014: pe Freddie, în vârstă de opt ani, și pe Finn, în vârstă de patru ani. Însă, ani mai târziu, familia lor a început să trăiască un adevărat coșmar. Cei doi aveau puțin peste 40 de ani și cariere de succes atunci când au luat decizia de a adopta doi frați. Personalul de la orfelinat le spusese că băieții au avut părinți alcoolici care i-au neglijat și că tatăl lor era violent. Se aflau în grija statului de 18 luni.

mamaplus

La câteva săptămâni după ce frații s-au mutat în casa cuplului, părinții au primit o listă lungă în care erau enumerate incidente în care fuseseră implicați asistenții sociali, dar și poliția, însă nu li s-au oferit prea multe detalii. Copiii au crescut în iubire și armonie alături de părinții adoptivi, lucrătorii sociali vizitându-i regulat, scrie protv.ro.

„Am început să ne îngrijorăm cu privire la faptul că Freddie spunea multe minciuni, însă ni s-a spus că nu trebuie să ne facem griji. Însă Freddie a devenit obraznic. Mințea constant și era destul de hiperactiv. Se comporta ca un copil mult mai mic, nu mânca altceva în afară de fast food, scuipa alți copii și urina în public”, a spus mama adoptivă.

Iar problemele nu s-au oprit aici. Băiatul nu învăța bine la școală, își bătea fratele, spărgea obiecte din casă și fura bani. Părinții au încercat să rezolve această problemă, fără succes însă.

„Cam în aceeași perioadă a început să aibe un comportament sexual ciudat. L-am prins trăgând cu ochiul la mine în timp ce mă schimbam în costum de baie. Apoi a început să mă privească făcând yoga la 6 și jumătate dimineața – ciudat pentru un adolescent să fie trează la acea oră. Îl auzeam că era lângă ușa de la baie atunci când eram la toaletă, iar lenjeria mea intimă dispărea din dulap sau o găseam ruptă. Mi-am dat seama că fiecare îmbrățișare era doar o scuză de a ajunge cu mâna pe pieptul meu”, a povestit femeia.

Freddie avea 14 ani atunci și începuse să-și țină telefonul ascuns, așa că tatăl adoptiv l-a controlat după ce băiatul s-a culcat. Atunci a văzut că avea un videoclip cu mama sa, dezbrăcată, în baie. În plus, filmarea fusese trimisă cel puțin unui prieten de-al băiatului.

„Am fost sfătuiți de lucrătorii sociali să nu raportăm incidentul la poliție deoarece nu era în interesul lui Freddie, dar asta însemna ca eu, victimă a abuzului sexual, să nu am nicio protecție. Freddie a fost trimis să stea de vorbă cu un specialist. S-a decis că este puțin probabil să mai facă probleme pe viitor și că regretă ceea ce s-a întâmplat. Însă după această sesiune, a recunoscut că s-a folosit de șarmul său pentru a obține ceea ce voia. A continuat să-mi fure lenjeria. Ne-am ascuns banii ca să nu-i mai fure și îl supravegheam mereu ca să nu-l bată pe fratele său”, a mai povestit mama.

Deși au insistat la serviciile sociale spunând că nu îl mai pot ține, cuplul a primit respingeri peste respingeri. Schimbarea a venit numai în momentul în care și Freddie a spus că nu se simte bine în acea casă.

„Am crezut că dacă va ajunge la asistenți maternali va realiza ce a pierdut, dar s-a lăudat că i s-au oferit 60 de lire sterline pe săptămână ca să meargă la școală și că i s-a permis să se joace toată seara și să în weekenduri pe Xbox. Era diferită față de viața cu noi, unde privilegiile trebuie câștigate. Eram frustrați că nimeni nu părea să-l ajute să devină o persoană mai bună. Am simțit că trebuia să-i mai acordăm o șansă, i-am scris o scrisoare în care i-am spus că putem avea o relație doar dacă va încerca să se schimbe. De atunci nu am mai auzit de el”, a spus femeia.