Conform unui studiu efectuat de cercetatorii englezi s-a stabilit ca reducerea cantitatii de sare din alimentatia copiilor este o garantie ca ei nu se vor ingrasa. Mai mult, se pare ca aceasta masura reduce riscul aparitiei infarctului si a atacului cerebral, la o varsta mai inaintata.
Studiile precedente au demonstrat ca un consum mare de sucuri dulci duce la aparitia obezitatii la cei mici, dar daca aportul de sare este redus la jumatate, in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, atunci consumul de sucuri se va reduce cu doi litri pe saptamana, adica echivalentul a 250 de calorii pe saptamana.
La realizarea studiului au participat 2.000 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, fiind monitorizati in privinta consumului de sare, de suc si al alimentatiei acestora. S-a preconizat ca un gram de sare consumat, duce la consumul a inca 100 de mililitri de suc in plus, constatandu-se ca cei care mancau mai putina sare consumau mai putin suc.
Cercetatorii au spus ca parintii ar trebui sa verifice eticheta produselor pentru a observa continutul de sare.