Astăzi este celebrată Ziua Siguranței pe Internet

Astăzi este celebrată Ziua Siguranței pe Internet

-
//
06.02.2018

Astăzi în întreaga lume este celebrată Ziua Siguranței pe Internet. Cu această ocazie, Centrul pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații atenționează despre riscurile existente în cazurile de nesupraveghere a copiilor la accesarea Internetului.

Astăzi este celebrată Ziua Siguranței pe Internet

În 2018, la nivel internațional, sloganul evenimentului este "Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine", care reprezintă un apel pentru acțiune, adresat tuturor persoanelor, în vederea conștientizării rolului societății în crearea unui Internet mai sigur.

În acest an, în Republica Moldova Ziua Siguranței pe Internet va fi organizată de autoritățile naționale, cu implicarea activă a societății civile și reprezentanților mediului de afaceri.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice planifică mai multe acțiuni pentru promovarea unui Internet mai sigur, cu participarea mai multor parteneri. Evenimentul va cuprinde o serie de acțiuni dedicate promovării siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online.

În această ordine de idei, atragem repetat atenția tuturor părinților, tutorilor și educatorilor asupra seriozității problemei menționate, pentru a fi precauți şi a monitoriza navigarea în siguranță inclusiv a copiilor în spațiul virtual.

În cazul în care ați devenit victima unor astfel de acțiuni sau aţi cunoscut un asemenea caz, sunaţi la numerele de telefon: 022 577 153, 078 090 902 - Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau la adresa e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md.

Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet, puteţi accesa web site-ului https://siguronline.md/.

Sursa: publika.md