mamaplus

În apropierea unor școli și grădinițe din Chișinău au fost depistate droguri. Un minor, printre persoanele reținute

0
//
21.01.2020

Doi tineri de 22 și 29 de ani, o femeie cu vârsta de 23 ani și un minor de 17 ani au fost reținuți de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Toți patru sunt învinuiți că produceau și comercializau droguri sintetice, estimate la peste 150 mii lei.

Polițiștii au documentat activitatea grupului criminal pe parcursul a patru luni. În acest timp s-a depistat că aceștia au creat o rețea de comercializare prin intermediul aplicației Telegram, iar rolul de administrator îl avea un membru al grupării, care avea cunoștințe în domeniul tehnologiilor informaționale. Oamenii legii au mai depistat că drogurile erau ascunse în apropierea școlilor, grădinițelor, iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanță.

În acest sens, polițiștii au făcut percheziții în locuințele suspecților, unde au găsit peste 100 grame de droguri de tip PVP, 51 grame de amfetamină, mai multe doze de marijuană, peste 500 pachețele destinate ambalării drogurilor, un cântar electronic la scara mică, mai multe carduri bancare, telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

Astfel, un gram de PVP era comercializat cu 600 – 800 lei, un gram de amfetamină – 1000 lei, iar un gram de marijuana – 300 lei.

Între timp, doi dintre suspecți au primit mandate de arestare, iar dacă vinovăția le va fi demonstrată,  riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.