mamaplus

Apa din școli și grădinițe nu corespunde parametrilor sanitari. Iată soluția autorităților

-
//
31.10.2019

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spânu, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre modificările care urmează să fie întreprinse în ceea ce privește alimentația în școli și grădinițe.

Spânu a prezentat Planul de acțiuni imediate – ”10 pentru copii”.  Potrivit lui, scopul acestui proiect este de a îmbunătăți alimentația și aprovizionarea cu apă potabilă în școli și grădinițe. Una dintre acțiunile preconizate este de a le oferi copiilor apă în loc de suc.  

”Una dintre ideile acestui proiect a fost ca copiilor să li se ofere mai multă apă decât sucuri pentru că sucurile conțin prea mult zahăr și sunt dăunătoare ei. Asta ar fi o mișcare în acest sens”, a precizat Spânu.

Andrei Spânu s-a referit și la calitatea apei consumate în școli și grădinițe.

”Apa din fiecare a cincea instituție de educație nu corespunde parametrilor sanitaro – chimici și a celor microbiologici”, a precizat Andrei Spânu.

Tot el a mai specificat că vor fi sporite investițiile pentru a asigura alimentația cu apă potabilă prin instalarea dozatoarelor în pentru instituțiile de învățământ care se confruntă cu asemenea necesități.