Ambulanță de gardă pe plaja Vadul lui Vodă

Ambulanță de gardă pe plaja Vadul lui Vodă

-
//
08.08.2016

O ambulanță va sta de gardă, zilnic, pe plaja de la Vadul lui Vodă.

Ambulanță de gardă pe plaja Vadul lui Vodă

Este decizia luată de Ministerul Sănătății, în legătură cu riscurile ce apar în perioada estivală, informează Noi.md.

Consilierul municipal IlianCașu a venit astăzi, la ședința săptămînală a serviciilor Primăriei pentru a cere Direcției sănătate să pună la dispoziția celor ce se odihnesc pe plaja de la Vadul lui Vodă o ambulanță, la care se va apela în caz de necesitate.

„În anii precedenți, cel puțin în week-end, era prezentă o ambulanță cu medic. Eu personal am fost acolo și oamenii mi-au solicitat ca Primăria să asigure, pentru perioada estivală rămasă, cel puțin vineri, sîmbătă și duminică, 24/24 de ore prezența unei ambulanțe. De ce? Pentru că în aceste zile, numărul cetățenilor ce se odihnesc aici, depășește numărul de zece mii”, a declarat Ilian Cașu.

La rîndul său, șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a menționat: „Deja este ordinul Ministerului Sănătății de a fi asigurată prezența unei ambulanțe, începînd cu ziua de astăzi, de fapt, trebuia de mai înainte. Dumneavoastră mi-ați zis că nu este, noi o să verificăm”.

Potrivit ordinului emis de către Ministerul Sănătății, ambulanța trebuie să fie prezentă pe plaja de la Vadul lui Vodă, începînd cu ora 8.00, pînă la ora 21.00, de luni pînă duminică.

„Totodată, ar trebui să-i solicităm domnului Haruța să amenajeze punctul medical și să-l doteze conform standardelor și normelor necesare, pentru a nu apărea noi probleme”, a adăugat Moldovanu.

Sursa: NOI.md