mamaplus

Alertă de COVID-19 la o grădiniță din Iași. Măsurile de precauție n-au fost eficiente

-
//
10.06.2020

După redeschiderea parțială a liceelor din România și revenirea la muncă a unor angajați ai grădinițelor, s-au înregistrat două cazuri de infectare. Ieri, un elev din clasa a VIII-a de la un liceu din Iași a fost testat pozitiv cu virusul de tip nou, iar astăzi, se anunță încă un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași. 

Este vorba de un angajat al unei grădinițe din Iași. Persoana a fost testată la cerere după ce a acuzat simptome specifice infecției cu COVID-19.

Potrivit primelor informații angajatul grădiniței a intrat în contact atât cu colegii, cât și cu părinții copiilor care au venit să-și depună dosarele pentru înscrierea copiilor la unitatea respectivă de învățământ.

”Situația în care lucrurile se vor complica pentru angajații din respectiva unitate, în sensul agravării sau descoperirii altor cazuri, suntem hotărâți să tragem la răspundere oficialii instituțiilor centrale care într-un mod iresponsabil au generat aceste situații. Vom reveni cu detalii despre acest caz, în momentul în care vom avea informații și despre starea de sănătate a celorlalți angajați”, susține Laviniu Lăcustă, Preşedintele USLIP Iaşi.