Alegem corect tableta pentru cei mici

Alegem corect tableta pentru cei mici

-
//
19.05.2015

Dacă trebuie să alegi dintre mai multe tablete pentru copilul tău, alege în funcție de ceea ce îți dorești să poată face cel mic cu gadgetul. Dacă vrei să îl folosească pentru anumite aplicații care să îl ajute și pentru școală, poate și câteva jocuri, atunci orientează-te către datele tehnice ale tabletei. Un procesor bun, o memorie internă cât mai bună.

Alegem corect tableta pentru cei mici

În al doilea rând, trebuie să alegi dintre cele mai rezistente tablete pentru copilul tău, în special dacă are o vârsta până în 5-7 ani. Specialiştii UPGRADE susţin că cei mici pot scăpa foarte ușor din mână gadgetul sau pot vărsa lichide pe el, așa că trebuie să te orientezi către o tabletă rezistentă la șocuri.

Tabletele contribuie la dezvoltarea celor mici

Psihologii susţin că tabletele nu înlocuiesc mijloacele media sau de învăţare tradiţionale (cărţi, creioane, caiete), însă oferă opţiuni importante, care ajută copilul să fie mai motivat şi angajat în procesele de învăţare. Odată ce copilul este iniţiat în folosirea şi învăţarea funcţiilor tabletei, el descoperă cărţi, muzică, jocuri şi multe aplicaţii educative, care îl ajută să-şi dezvolte vocabularul şi cultura generală, abilităţile matematice şi multe alte aptitudini utile pentru dezvoltarea inteligenţei.

Copilul are parte de toate aceste beneficii din experienţa cu o simplă tabletă. Prin jocurile pe care le joacă, prin aplicaţiile captivante şi prin alte funcţii care sunt interesante pentru el, învăţarea devine o plăcere. Dacă este utilizată corespunzător şi cu măsură, tableta se poate dovedi un atu important în educaţia copilului.

Caracteristici de bază

Este indicat să achiziţionezi o tabletă cu o rezistenţă crescută la lovituri sau zgârîeturi. Nu uita nici de opţiunea Control Parental, care va avea grijă de conţinutul pe care îl accesează copilul.

Dimensiunea ecranului este esenţială în utilizarea unei tablete. Pentru şcolari, UPGRADE le recomandă pe cele cu ecran de 7 inch, 8 inch sau 10 inch, în funcţie de vârsta acestora, iar în preajma Zilei Internaţioanle a Copiilor, compania anunţă reduceri de 20% pentru toată gama de tablete, aşa că vei avea de unde să alegi.

Este importantă de asemenea şi tehnologia folosită pentru ecran. Un ecran cu tehnologie IPS (in-plane switching) oferă un unghi de vizualizare de 178 grade, un contrast mare şi culori vii. La fel, tehnologia PLS (plane-to-line switching) oferă tot un unghi mare de vizualizare şi o luminozitate mai bună.

Memoria disponibilă nu trebuie să fie mai mică de 4 GB, iar procesorul de minim 1 GHZ.

Alegem corect tableta pentru cei mici

Tabletele sunt dispozitive care pot deveni un instrument util în învăţarea copilului, dar şi pentru dezvoltarea inteligenţei acestuia, iata de ce este necesară alegerea cu grijă a acestora pentru a-i oferi celui mic o experienţă de neuitat. 

  • UPGRADE Chişinău

Str. Ismail 9, MD - 2001

022 26 00 44

  • UPGRADE Glodeni

Str. Suveranităţii 6, MD - 4901

0249 2 53 55

  • UPGRADE Hînceşti

Str. Chişinăului 4, MD - 3401

0269 2 26 26

  • UPGRADE Străşeni

Str. Mihai Eminescu 6, MD - 3701

0237 2 27 22

www.upgrade.md