mamaplus.md

Al treilea caz de rujeolă din acest an, înregistrat la un medic de familie din Chișinău

-
//
31.01.2019

Un medic de familie din mun. Chișinău a fost diagnoscticat cu rujeolă. Acesta este cel de-al treilea caz confirmat prin laborator de la începutul anului.

mamaplus.md

Doctorița are 40 de ani și este în prezent internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Primul caz de rujeolă din acest an a fost înregistrat la un copil din Capitală, iar cel de-al doilea a fost confirmat la o persoană cu vârsta de 18 ani din or. Bender.

Un alt caz, înregistrat la un copil de numai 7 ani, din raionul Ceadâr-Lunga, se află în investigație. Rezultatele analizelor de laborator vor fi gata mâine, susțin specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Un alt caz suspect de rujeolă este înregistrat tot în Capitală. Victima este o femeie de 41 de ani. Aceasta este în prezent internată, la fel ca și doctorița, la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Rezultatele analizelor vor fi gata mâine.

Teritoriile afectate de rujeolă, de la 01 ianuarie 2018 până pe 29 ianuarie 2019 sunt astfel, următoarele: Ceadâr-Lunga – 164 cazuri, Vulcănești – 35 cazuri, Drochia – 21 cazuri, Soroca - 35 cazuri, Ungheni - 20 cazuri, Chișinău – 18 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Glodeni – 3 cazuri, Hâncești – 1 caz, Râșcani – 1 caz, Tiraspol – 1 caz, Bender - 1 caz.

Pe teritoriul țării se menține cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei, cu același grad sporit de vigilență.

Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii de această boală. 

Sursa: realitatea.md