mamaplus

Adolescenții din zonele rurale au parte de cursuri gratuite privind sănătatea reproductivă

-
//
21.06.2024

Mai mulți tineri din zonele rurale ale țării beneficiază de cursuri gratuite în cadrul Programului de educație extrașcolară privind sănătatea reproductivă a adolescenților și tinerilor. La aceste cursuri, adolescenții completează un chestionar, apoi sunt repartizați în mai multe grupuri, după care participă la diverse exerciții și discursuri.

mamaplus

Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a informa adolescenții din mediul rural, în special din grupuri social-vulnerabile, despre comportamentele sigure, non-violente și armonioase, bazate pe consimțământ, comunicare și relații sănătoase, transmite agora.md.

Trainingul durează trei zile. La acesta participă zeci de elevi.

„Mi-a plăcut mult și discuția despre igiena personală, cum ne protejăm de boli, de infecții, cum să avem grijă de corpul nostru. Am fost ochi și urechi la ceea ce se povestea despre menstruație și corpul femeilor. Am aflat lucruri importante, dar nu le-am discutat cu nimeni”, a spus Rita, cursantă.

Până în prezent, la curs au participat aproximativ 200 de tineri din toată țara.

Proiect de educație pentru sănătate reproductivă este implementată de The Moldova Project și face parte din Programul global al Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) de educație cuprinzătoare privind sănătatea reproductivă a adolescenților și tinerilor și este implementat cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei.