mamaplus

Accident cu implicarea unui microbuz de rută din Cahul: Sunt răniți

-
//
29.08.2023

Cinci persoane au fost descarcerate de salvatorii din cadrul IGSU după ce microbuzul cu care se deplasau s-a tamponat într-un pilon electric.

mamaplus

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de azi, 29 august, în jurul orei 07:35, în localitatea Larga din raionul Cahul, transmite Știri.md.

Potrivit primelor informații un microbuz de pe ruta Cahul-Doina, care transporta pasageri s-a tamponat într-un pilon electric, iar în urma accidentului mai multe persoane au rămas blocate în autovehiculul avariat. 

Pentru efectuarea lucrărilor de descarcerare, la fața locului au fost trimise 5 echipe de salvatori și pompieri, inclusiv paramedicii SMURD. Ajunși, aceștia au stabilit că în microbuz se aflau 11 persoane, dintre care cinci au rămas blocate. 

Salvatorii au evacuat din fiarele microbuzului persoanele încarcerate, care imediat au primit îngrijiri medicale, acordate de angajații SMURD. Celelalte persoane au suferit diverse traumatisme și după necesitate le-a fost acordat primul ajutor medical la fața locului. 

Victimele accidentului au fost internate în spitalul raional Cahul. În realizarea misiunii de salvare-deblocarea a persoanelor a fost implicat un efectiv în număr de 14 angajați ai IGSU. 

Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de resort.