mamaplus

18 bebeluşi, vaccinaţi din greşeală împotriva COVID-19 cu doze de la Pfizer

-
//
05.11.2021

Optsprezece bebeluşi din Vietnam au fost vaccinaţi din greşeală cu doze Pfizer împotriva COVID-19, în loc de alte vaccinuri specifice vârstei. Reprezentanții Departamentului de Sănătate din capitala Hanoi susțin că până vineri, după 48 de ore de la administrare, nu au fost raportate efecte adverse.

Acest incident s-a produs miercuri la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi, la o vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni, când un membru al personalului medical i-a imunizat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport.  

Imediat după descoperirea greşelii, centrul a raportat situația autorităților locale, care au ordonat centrului să transfere sugarii la Spitalul Sfântul Pavel pentru a fi monitorizați.

Până vineri dimineață, după 48 de ore de la injectare, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitație şi poftă scăzută de mâncare - efecte secundare frecvente după vaccinare - însă nu au fost raportate efecte adverse, a raportat departamentul amintit, adăugând că starea micuților este stabilă.

Autoritățile districtuale l-au suspendat pe membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi pe alți patru care au fost implicați în incident, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Ministerul Sănătății din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.