mamaplus.md

Cum să prevenim primele semne ale îmbătrânirii. Sfaturi de la Irina Batîr

0
//
30.01.2019

Oricât nu ne-am dori să rămânem veșnic tinere, iar ridurile să nu-și facă apariția pe tenul nostru, semnele îmbătrânirii sunt inevitabile. Totuși, dacă îngrijim pielea corect și o demachiem corespunzător, putem amâna anii de pe chipurile noastre. Cu câteva reguli esențiale în acest sens, vine medicul dermatovenerolog Irina Batîr.  

mamaplus.md

Care ar trebui să arate ritualul zilnic de îngrijire?

Ar trebui să îți formezi un ritual de îngrijire a pielii înainte de culcare, care să includă demachierea, curățarea, tonifierea și hidratarea temeinică a tenului. Pentru că pielea la 40 de ani are tendința să se usuce foarte repede, de două-trei ori pe săptămână este indicat să aplici o mască de față cu efect reparator și reconstructiv.

Exfolierea tenului previne îmbătrânirea prematură?

După vârsta de 30 de ani, producția de colagen și regenerarea naturală a celulelor tenului încep să scadă. Iar efectele încep să se vadă mai bine după vârsta de 40 de ani. Pentru a stimula regenerarea celulară, dermatologii recomandă să folosești un scrub mai blând, dar să îl utilizezi mai des, de cel puțin trei ori pe săptămână, pentru a vedea rezultatele dorite.

Cât de importantă este protecția solară?

Oricât de mult ți-ar plăcea să ai o piele bronzată și aurie, după 40 de ani ar trebui să îți menajezi cât mai mult tenul și să eviți expunerea prelungită la soare. De asemenea, folosirea unei creme cu factor de protecție solară devine obligatorie, dacă vrei să previi apariția ridurilor și uscarea excesivă a pielii. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți pentru totdeauna la bronzat. Poți alege însă o cremă autobronzantă cu efect subtil sau un blush cu efect bronzant, pentru a-i da puțină culoare tenului tău.

mamaplus.md

Știm că ridurile fine apar în primul rând în jurul ochilor. Cum le prevenim?

Pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai sensibilă, așa că în zona aceasta vei observa primele semne ale îmbătrânirii. Ridurile din jurul ochilor te pot face să pari obosită și mai în vârstă decât ești de fapt, așa că este bine să folosești o cremă, un gel sau un ser special conceput pentru această zonă. Produsul trebuie să fie bogat în colagen, vitaminele A și E și să aibă o textură ușoară, care să se absoarbă imediat în piele.

Ce produs nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire?

Cremele de noapte. Acestea sunt concepute să acționeze un timp mai îndelungat, să îți repare celulele și să îți redea strălucirea tenului, astfel încât efectele să le observi a doua zi, dimineața. Alege o cremă de noapte de calitate, astfel încât să ai garanția că aceasta este cu adevărat eficientă în a acționa pe parcursul nopții și nu este doar o strategie de marketing a unui brand de cosmetice.

Sursa: Mamaplus.MD