22 de citate ale Dr. Komarovsky, care trezesc admirație

1) „Grădinița bună e aceea în care vi se cere să aduceți pelerina de ploaie și cizmele de cauciuc, pentru a ieși la o plimbare prin ploaie."

2) „Nu pierdeți timp și nervi în căutarea a ceea ce este „incorect” la propriul dvs. copil!”

3) „Toată lumea știe cum se fac copiii, dar ce să facă cu ei mai târziu nu știu.”

4) „Dacă la școala clopoțelul ar suna pentru copii și nu pentru profesori, și în toate cele 15 minute de pauză sălile de clasă ar fi aerisite, s-ar reduce de 10 de ori numărul infecțiilor și cantitatea virușilor din aer."

5) Despre reforma sănătății: „Cine va avea grijă de sănătatea copiilor, dacă din țară au dispărut pediatrii?”  

6) „Principala grijă a familiei este sănătatea mamei. Tatăl trebuie să facă tot posibilul și să-I permită mamei să mănânce, să doarmă și să meargă la plimbare.”  

7) „Pentru a fi fericite, trebuie să vă educați bărbații înainte de a concepe un copil. Dar voi întâi îi alintați iar apoi se dovedesc a fi „ca niște copii”.

8) "Cel mai important lucru în diversificare, este să ai răbdare, să nu te grăbești, să nu disperi și să nu asculți de bunica care îți spune că la două luni îi poți da copilului gălbenuș de ou!”

9) „Dacă aveți un copil care se îmbolnăvește frecvent, cumpărați un câine. Poți uita să ieși la plimbare cu copilul, în schimb câinele trebuie plimbat de două ori pe zi”

22 de citate ale Dr. Komarovsky, care trezesc admirație

10) „Fiecare pediatru știe ca în zilele de luni copiii se imbolnavesc cel mai des, dar știți de ce? Pentru că duminica merg în vizită la bunica, și, din păcate, la noi, mesele copioase sunt considerate dovadă de iubire.”

11) „O minte ascuțită este principalul obstacol atunci când vine vorba de naștere.”

12) „Cei mai mulți oameni se nasc sănătoși, medicii îi fac mai apoi bolnavi...”

13) „Vila este mai bună decât orice mers la mare. Dacă 2 luni copilul aleargă desculț, flămând și murdar, își va asigura sănătatea pentru tot anul înainte ".

14) „Copiii trebuie să fie slabi, cu „viermi” în fund.”

15) Răspuns la întrebarea la ce vârsta este mai bine pentru a da copilul la școală: „ În școala noastră este mai bine să dai copilul la 10 ani iar la 11 ani să o finiseze. E foarte rău că în școală, copilului nu I se permite să facă mișcare.”

16) „Un copil fericit  este, în primul rând un copil sănătos și doar după asta un copil care poate să citească și să cânte la vioară.”

17) „Copilul, nu datorează nimic, nimănui!”

22 de citate ale Dr. Komarovsky, care trezesc admirație

18) „ Un nou-născut (un copil) este un obiect biologic la fel ca și un pui de lup, purceluș sau un pui de urs"

19) Despre scutece: „Esența scutecelor este următoarea: copilul nu are nevoie de ele, ele sunt necesare mamei!” 

20) „Omul care a inventat scutecele, a făcut o faptă eroică!"

Despre sex în timpul sarcinii:

21) "Sarcina, până la urmă, durează doar de 9 luni. Soțul trebuie să vă consoleaze: elefantul trebuie să aibă răbdare tocmai 22 de luni!"

22) „Dacă soțul insistă la această temă mai des decât tine, atunci trebuie să lași loc pentru contacte ocazionale (nu-l limita de tot, rivalele nu dorm, ele așteaptă momentul oportun).”